MInna At Home

מלאי כופתא ברוטב עגבניות מסאלה

 

המצרכים

לרוטב מסאלה -

1בצל לבן קצוץ
1 כף חמאה
3 שיני שום קצוצות
10 עגבניות ללא חרצנים, טחונות במג'ימיקס
1 כף שטוחה גראם מסאלה
1/2 כפית סוכר חום
2 פלפל צ'ילי אדום, טריים וקצוצים
1 כף קשיו, קלוי וטחון
3/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס מיץ עגבניות
מעט מלח

למלאי כופתא

12 תפוחי אדמה מקולפים, מבושלים ומגורדים בפומפייה
1 כוס ריקוטה רכה
3/4 כוס בולגרית/פטה מגוררת
4 כפות צימוקים לחים שחורים
2 כפיות פלפל צ'ילי יבש
15 גר' גראם מסאלה (אפשר לקנות מוכן בחנויות התבלינים)
1/2 1 כפית מלח (את המלח תוסיפו רק בסוף, אחרי שתטעמו את התערובת)
1/3 כוס קשיו קלוי וטחון
שמן קנולה, לטיגון עמוק

להגשה

שקדים קלויים
כוסברה קצוצה
שבבי ריקוטה

 

אופן ההכנה


1. מכינים את רוטב המסאלה - בסיר עם כף חמאה מאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, רוטב עגבניות, צ'ילי ועגבניות ומבשלים במשך דקה על חום בינוני תוך כדי ערבוב. מוסיפים סוכר, קשיו ושמנת, ומבשלים על חום בינוני במשך כ-5 דקות או עד שהרוטב הצטמצם ב-20%.
2. מוסיפים לתערובת תבלינים ומלח ומערבבים היטב (אם הטעם חמוץ מדי, המשיכו לבשל על חום נמוך במשך כ-5 דקות נוספות).
3. מכינים את המלאי כופתא - בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת הידיים ויוצרים כדורים אחידים בגודל של כדור פינג פונג. בסיר לטיגון עמוק, מחממים שמן קנולה ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
4. מעבירים את הכדורים לרוטב החם, ומערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את הכופתאות.
5. הגשה - מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, מקשטים בשקדים קלויים, כוסברה ושבבי ריקוטה.