MInna At Home

סמוסה צמחונית עם צ'אטני מנגו

 

המצרכים

לבצק -
1 כוס קמח
4 כפות חמאה מזוקקת (גי)
8 כפות מים קרים
קצת מלח

 

למילוי

500 גר' תפוחי אדמה מבושלים, וחתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות בינוניות ללא זרעים, חתוכות לקוביות
1 בצל לבן קצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כף שום קצוץ
2 כפיות שטוחות תבלין כוסברה
1/2 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
1/2 כפית קארי צהוב
1 כף משחת תמרהינדי
מלח - לפי טעם
שמן זית, לטיגון


לצ'אטני (רוטב מנגו)

1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר, מקולף קצוץ
1 כף עלי כוסברה קצוצה
1 כפית צ'ילי אדום טרי, חתוך לטבעות
3 כפות סוכר
מלח
שמן סויה, לטיגון


אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים קמח, מלח וחמאה מזוקקת (גי) עד לקבלת בצק פירורי(כמו סבלה), יוצקים פנימה את המים ולשים לבצק אחיד במשך 15-10 דקות (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים). מכסים את הקערה במגבת, ונותנים לבצק לנוח במשך כחצי שעה לפחות.
2. מכינים את המילוי - בסיר רחב עם מעט שמן זית, מאדים את הבצל בחום בינוני עד לשקיפות. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים כדקה. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים תוך כדי בישול במשך כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך כ-3 דקות. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
3. מכינים את הצ'אטני - בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל על חום בינוני עד לשקיפות. מוסיפים ג'ינג'ר וצ'ילי ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את המנגו והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של ריבה דלילה (אפשר להוסיף מעט מים אם יש צורך). מורידים מהאש, מוסיפים מלח וכוסברה ומערבבים.
4. ממלאים את הסמוסה ומטגנים - כעבור חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-16 כדורים אחידים בגודלם, יוצרים בכל כדור כיס באמצעות האגודל, ודוחסים לתוכו את המלית. סוגרים את הכיסון, ומהדקים היטב את הקצוות שלו כך שיווצר מהן עיטור. מטגנים את הכיסונים בסיר רחב עם שמן עמוק עד להזהבה, ומוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. הגשה - מסדרים את הסמוסה בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הצ'אטני ומגישים חם או קר.