MInna At Home

כרובית טנדורי

 

המצרכים

1 ראש כרובית גדול, ללא עלים
2 כפות גראם מסאלה

לרוטב קארי
5 כפות משחת קארי צהוב
1/2 1 כוס מים
1 ליטר חלב קוקוס
4 כפות סוכר
1/4 כוס רוטב דגים ("פיש סוס", למצוא בחנויות הטבע או התבלינים)
1 למון גראס קצוץ
8 עלי ליים

לבצק
1 כוס קמח
4 כפות חמאה מזוקקת (גי)
8 כפות מים קרים
מעט מלח


אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים קמח, מלח וחמאה מזוקקת עד לקבלת בצק פירורי (כמו סבלה), יוצקים פנימה את המים ולשים לבצק אחיד במשך 15-10 דקות (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים).
2. מכסים את קערת הבצק באמצעות מגבת, ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות. כעבור חצי שעה פותחים את הבצק ומרדדים אותו לעיגולים ברדיוס של צלחת חסינת חום שאפשר להכניס לתנור.
3. מכינים את רוטב הקארי - בסיר בינוני מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה, ומכבים את האש.
4. אופים את הכרובית - מתבלים את הכרובית בתערובת הגראם מסאלה, עוטפים היטב בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
5. כעבור 20 דקות מסירים את נייר הכסף מהכרובית, וממשיכים להשחים את הכרובית בתנור במשך 10 דקות נוספות. מוציאים את הכרובית מהתנור, מקררים ומפרקים לפרחים.
6. מעבירים את הכרובית לתבנית עמוקה וחסינת חום, יוצקים מעל את רוטב הקארי עד חצי הגובה ומכסים בעיגול הבצק. מכניסים לתנור החם, ואופים בין 8-5 דקות או עד שהבצק משחים קלות.